Start renovatie Circuskerk

Onze eerste stenen van de verbouwingen van de circuskerk zijn gelegd. De oude vloertegels die we zullen terugplaatsen in onze buurtfoyer werden in een grote circusdomino geplaatst en omvergeworpen op Malem nacht op 21 december. Deze domino symboliseert waar deze verbouwing moet voor staan: samen verwezenlijkt en met respect voor wat er was, maar ook met een chaotische circustouch en een nieuwe invulling voor de toekomst.

De werken beginnen iets later dan voorzien door wat moeilijkheden die we hebben ondervonden met de openbare aanbesteding van de bouwwerken. Omdat 65% van de verbouwing wordt gefinancierd met Vlaamse en Europese subsidies, moeten we werken binnen het kader van de wet op overheidsopdrachten. Voor Circusplaneet is dit een avontuur in een papieren jungle met veel zijwegen en ongekende gevaren. Maar we zijn trots dat we een pad door die jungle hebben gebaand! We hebben veel bijgeleerd en daar gaat het ons tenslotte altijd over: leren in een proces van continue verandering, continu reflecterend op ons leerproces. Het is wat we onze deelnemers aanleren in de circusles als ze een dubbele salto willen springen of als ze met vijf ballen willen leren jongleren. Het is ook de manier waarop we als organisatie in dit bouwproces staan.

Aan het eind van de jungle doemt nu een berg op. Het moeilijkste deel van onze tocht moet misschien nog beginnen. We hebben de bouwwerken verdeeld in 8 percelen die aan verschillende aannemers gegund worden: ruwbouwwerken, interieurafwerking, binnenschrijnwerk, HVAC, sanitair, elektriciteit, theatertechnieken en de lift. Op 21 januari zal onze ruwbouwaannemer ‘Bussche Construct’ de werken aanvangen.Onze bouwcoördinator Leslie Burm, van het bureau ‘TARRA DEAR’, heeft zich geëngageerd om ons naar de top van de berg te gidsen.


Onze klimtouwen en pikhouwelen zijn in de aanslag. In september 2019 willen we boven zijn!


Hey Ho, let’s Go!

62 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven